Sunday 23 August 2009

Plitvička jezera

Weekend 4 You



....po mnogima naš najljepši nacionalni park.... samo ove godine približno milijun posjetitelja. Neke vuče znatiželja, neke romantika, nekima je redovita tradicija, nekima u okviru obrazovanja, nekima je usput, nekima planirani višednevni odmor u prirodi…. posjet Plitvičkim jezerima individualno je iskustvo za svakog pojedinca.


Iako svaki kutak parka nije dostupan posjetitelju, na raspolaganju su Vam kilometri pješačkih staza i drvenih mostića za istraživanje i šetnju u prirodnom okruženju koje se neprestano mijenja i zadivljuje svojom ljepotom.


Sastavni i nezaobilazni dio našeg razgledanog sustava su i plitvički vlakići pomoću kojih možete dosegnuti neke udaljenije točke parka i na određenim lokacijama uživati u panoramskom pogledu na jezera, kao i plitvički električni brodići Kozjak, Sedra, Vidra 2, Lija, Medo, Buk i Slap koji plove najvećim jezerom Kozjak povezujući zone Donjih i Gornjih jezera.


Cijana ulaznice je oko 100 kuna a za djecu do 7 god. gratis


Za pojesti fini ručak preporučam tradicionalnu kuhinju u restoranu „Lička kuća”. Sagrađen je 1972. g. kao jedinstveni prostor u kojem se gostima, u ambijentu tradicionalne kuće ličkoga kraja, pripremaju i prezentiraju autohtona jela.
Ako poželite provesti par dana u toj prekrasnoj prirodi zimi ili ljeti, preporučam vam VILU MUKINJU .....

No comments:

Post a Comment